Når trenger jeg lånekort?

For å benytte deg av Nasjonalbibliotekets trykte materiale må du ha et personlig lånekort hos oss. Du trenger ikke lånekort for å få utvidet tilgang til digitalisert materiale i Nettbiblioteket

Vær oppmerksom på at alt materiale i samlingen vår må forhåndsbestilles, og at det er 7-10 dagers bestillingstid på hjemlånsbøker. Du kan også bestille bøker fra Nasjonalbiblioteket via ditt lokale bibliotek uten å ha lånekort hos oss.

Lånekort får du i Veiledningen ved Nasjonalbiblioteket i Oslo, eller ved henvendelse til veiledningen@nb.no / tlf. 23 27 60 11. Det kreves personlig oppmøte i Veiledningen for å fremvise gyldig legitimasjon og signere utlånsreglementet vårt før kortet aktiveres. 

Personer over 18 år kan få lånekort, og lånekortet er gratis. 

 

Om lån av materiale

Vi skiller mellom to typer lån ved Nasjonalbiblioteket:

  • Lesesalslån: Det meste av materialet vi har i samlingen vår i Oslo må forhåndsbestilles, og kan kun lånes til bruk på Spesiallesesalen i 1. etasje. Bestilt materiale står på Spesiallesesalen i 14 dager fra siste bruk.
  • Hjemlån: Hjemlånseksemplarer må bestilles fra vårt depotbibliotek i Mo i Rana. 7-10 dagers bestillingstid må påregnes. Lånetiden er 4 uker og lånet kan fornyes inntil 3 ganger så lenge ingen er på venteliste. 

 

Lån fra andre bibliotek

Ønsker du å låne materiale som ikke finnes i Nasjonalbibliotekets samling? Les mer om innlånstjenesten vår her.